top of page

Biografie

Pianist Jan Kusseneers werd op 24 februari van het gezegende jaar 1988 geboren in Lier, en groeide daarna op in Kessel (Nijlen). Zijn eerste muzikale opleiding kreeg hij aan de muziekschool van Lier. Hier leerde hij zijn hoofdinstrument, saxofoon, bij Johan Verhelst en Monique Vermeulen. In de middelbare graad kreeg Jan de kans om een 2de instrument te kiezen en dat werd dan piano, waarvoor hij les kreeg van Jef Neve. Op zijn 15de besliste hij de humane wetenschappen te laten voor wat ze waren, en trok hij naar De Kunsthumaniora in Antwerpen. Hier volgde hij de pop/jazz opleiding bij oa. Bart Defoort, Ewout Pierreux, Bart Delacourt, ...

 

Na de humaniora studeerde hij Muziekproductie aan het conservatorium in Gent, en nog daarna volgde hij de lerarenopleiding muzikale opvoeding en project kunstvakken (AMV/AMC) aan de HoGent waar hij in 2011 afstudeerde.

 

In 2015 studeerde Jan met grote onderscheiding af voor de HaFaBra-directie opleiding in Gentbrugge, waar hij les kreeg van Bart Picqueur en Dimitri Bracke

 

In 2009 nam hij voor de eerste keer de dirigeerstok in handen bij de Harmonie Eendracht Maakt Macht in Zoersel. Door de jaren heen dirigeerde hij verschillende orkesten. 

Zo dirigeerde hij het Jeugdorkest Hemiksem, Concertband Broechem, Fanfare Graaf D'Elissem in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, ... Sinds 2016 staat hij aan het roer van de Harmonie Sint-Cecilia in Elverdinge.

 

Als muzikant is Jan actief als drummer, pianist en bandleider bij Capo3, Elise K, Akoest XL, Music for Weddings, Crystal Moon, Ladies of the Sixties en Ladies of the Seventies. 
Daarnaast ook als freelance muzikant in verschillende projecten.

jankusseneerspianistdirigent.jpg
bottom of page